De beste tuintips voor het najaar

De beste tuintips voor het najaar

19 oktober 2021 0 Door Fashion66

Een groot vooroordeel over de tuin is dat er geen gebruik van gemaakt kan worden in het najaar. Maar niets is minder waar. Natuurlijk kun je niet dezelfde dingen doen in de tuin als wanneer het zomer is, dat maakt het juist een stuk leuker. Het verschil mag er wezen natuurlijk! En juist in het najaar kun je al beginnen met het opknappen van de tuin zodat je er in de zomer extra van kan genieten.

Tuinverlichting

Een kleine verandering kan al een groot verschil maken. Heb je wel eens aan goede tuinverlichting gedacht? Dat geeft de tuin een volledige nieuwe en vooral romantische sfeer. Je kunt daar zelfs van genieten zonder in de tuin zelf te zitten. Stel je voor je zit op de bank, en buiten is de tuin verlicht door kleine lampjes, dat geeft een onwijs knus gevoel. En in de zomer kun je van de verlichting genieten wanneer het donker wordt en je nog even in de tuin wilt blijven zitten omdat het weer het toe laat. Tuinverlichting is voor ieder seizoen te gebruiken.

Planten

Het najaar is de perfecte tijd om nieuw groen te planten. Vaak beginnen mensen daar iets te laat mee, namelijk wanneer het weer opklaart, maar de meeste planten komen uit wanneer ze in het najaar geplant zijn. Let wel op: plant ze niet later dan na midden oktober anders komen de planten de winter een stuk moeilijker door.

Tuin loungeset

Een loungeset is leuk in elk seizoen, al gebruik je het elk seizoen op een andere manier. Maar zelfs in de winter kun je gebruikt maken van de loungeset. In gezelschap van een heater kun je uren buiten zitten zonder het heel koud te krijgen. En het is eens wat anders dan borrelen op de bank. De meeste loungesets zijn erg bestendig en kunnen dus gewoon buiten blijven staan, je hebt zelfs all weather loungeset. Al is het wel handig om de kussens binnen op te bergen en pas tevoorschijn te halen wanneer je er gebruik van gaat maken.

Compost

Wil je een bloeiende tuin in de zomer? Compost gaat je helpen! En hier heb je niet veel benodigdheden voor nodig, enkel een winter of najaar met een hoop bladeren. Deze bladeren zullen op lange termijn voedsel worden voor de rest van de planten. Het enige wat je hoeft te doen is de bladeren verzamelen en op een hoop bewaren. Op die manier zal het langzaam compost worden, maar je moet het wel laag voor laag doen. Anders zal het groen niet composteren.