De grootste voordelen van laminaat

De grootste voordelen van laminaat

15 oktober 2021 0 Door Fashion66

Het meest bekende alternatief van een houten vloer is laminaat. In de meeste woningen kun je laminaat vinden, en dat is niet zonder reden. Juist omdat het zo lijkt op een houten vloer, heeft het een hoop voordelen ten opzichte van een houten vloer.

Uiterlijk

Het uiterlijk van laminaat lijkt op hout, daardoor is het heel geliefd bij veel mensen. Toch is er een groot verschil. Laminaat bij laminaatenparket.nl is te krijgen in veel meer soorten kleuren en maten. Een visgraat vloer is daar een goed voorbeeld van. Dit is niet mogelijk met een houten vloer. Het patroon van een visgraat vloer brengt al een hoop sfeer aan in het huis. Het is aanwezig maar niet opvallend. En ook een visgraat vloer kun je krijgen in verschillende kleuren, juist daardoor is het mogelijk om een hele eigen sfeer te creëren in huis. Immers voelt iets het meest als thuis als je specifieke keuzes helemaal zelf hebt kunnen maken en het uniek wordt in combinatie met alle meubels.

Prijs kwaliteit

De kosten van laminaat liggen onder die van een houten vloer. Dat komt omdat een laminaten vloer minder duurzaam is. Een houten vloer heeft een langer proces doorgemaakt en door de natuurlijke materialen liggen de prijzen hoger. Voor laminaat geldt dat het deels van hout is en niet geproduceerd wordt door de natuur. Het is makkelijker om te maken en daardoor minder duur. Een grote reden waarom het door veel mensen aangeschaft wordt. En de prijzen kunnen wel hoger oplopen, maar in principe betaal je relatief een stuk minder aan een laminaten vloer.

Onderhoud

Laminaat is vanwege de structuur heel makkelijk om te onderhouden. Vuil is heel makkelijk op te zuigen, er zijn geen gaten en kieren waar vuil zich in kan verstoppen. Hetzelfde geldt voor vocht, het wordt niet echt opgenomen door het materiaal waardoor de vloer lang goed blijft. Een nadeel is dat laminaat niet heel bestendig is tegen beschadigingen. Dit betekent dat wanneer de vloer goed beschadigd is, of doorleeft, je de vloer eigenlijk moet vervangen. Maar daarbij komt ook dat dat niet geldt voor de hele vloer, je kunt specifieke delen vervangen omdat het in losse delen op de vloer ligt.

Leggen

Het grootste voordeel van laminaat is dat het heel makkelijk is om zelf te leggen. Je moet wel weten wat je doet, maar wanneer je met een aantal man gaat beginnen is het goed te doen, anders dan een houten of een stenen vloer. De planken kunnen in elkaar geklikt worden, waardoor je snel klaar bent.