Het kiezen van het juiste overhemd

Het kiezen van het juiste overhemd

24 november 2021 0 Door Fashion66

In veel soorten en maten zijn overhemden te vinden, van een zwart overhemd met lange mouwen, naar een wit overhemd met korte mouwen en een borstzak naar een overhemd met een printje. Hoe je het in je gekste dromen kan bedenken zal wel ergens te verkrijgen zijn. Nadat je na veel denken de juiste eigenschappen van het overhemd zorgvuldig hebt samengesteld is het tijd om een juiste maat te kiezen.

 

De juiste maat kiezen

De voornaamste eigenschappen waar je naar moet kijken bij het kopen van een overhemd zijn de boordmaat, de mouwlengte en de fit van het overhemd. Sinds de boordmaat, en de mouwlengte voor elke situatie hetzelfde zijn, komen die eerst. De boordmaat is de maat die gebaseerd is op de omtrek van je nek, sinds je niet wil stikken tijdens het dragen van je overhemd is het belangrijk om deze goed van jezelf te weten. Dit kan je doen door hem met een meetlint om te meten, waarbij het aantal centimeter de boordmaat is.

 

meestal koop je een overhemd op boordmaat en grootte, de grootte is belangrijk voor de mouwlengte van het overhemd. De grootte ligt in verband met de boordmaat sinds grote mannen ook een dikkere nek hebben. Meestal zal er wel een maat zijn die bij jou zal passen.

 

Eindelijk heb je dan een mooi zwart overhemd gekocht, boordmaat en mouwlengte perfect. Je doet hem aan alleen hij zit een beetje losjes. Terwijl je er eigenlijk strak uit wilde zien op het vrijgezellenfeest. Dit is de lastige maat, veel winkels hebben een standaard fit die bij sommige mannen wat wijder vallen en bij andere weer los zitten. In het geval het overhemd te strak zit is het belangrijk om te kijken of ze een stretch overhemd hebben liggen die iets meerekt met je lichaam. Als hij overal te strak is is het slimmer om een grotere maat te kiezen, de stretch overhemden zijn er vooral om bepaalde plekken wat meer ruimte te geven wat bij mannen vaak de armen zijn. Stel aan de andere kant van het spectrum dat het overhemd te groot is kan je denken aan slim fit wat een getailleerd overhemd is die wat strakker valt en bij wat slankere mannen wat meer om het lichaam vormt zodat het niet lijkt op een gordijn wat je aanhebt.

Last resort

Als je hier bent aangekomen zonder een perfect passend overhemd te kunnen vinden is er een laatste tip. Je kan het overhemd op maat laten maken, hier komen extra kosten bij kijken maar als je echt perfectie wil is dat het helemaal waard.