Zo vind je de beste outfit

Zo vind je de beste outfit

3 november 2021 0 Door Fashion66

Je kledingkast is niets meer dan een visitekaartje van jezelf. Het vertelt wie je bent en wat je wilt uitstralen. En dit is vrijwel nooit negatief. Wanneer je dit weet, of wanneer je je hiervan bewust bent tot op zekere hoogte, kun je gaan spelen met dat idee en de inhoud van je kledingkast dermate gaan sturen tot je kleding hebt liggen dat het beste bij jou past. Het kiezen van de outfits of het kiezen van kleding is niet altijd makkelijk, want hoe bepaal je nou wat mooi of leuk is voor jezelf? Trends spelen hier vaak een rol in, maar over het algemeen zijn er een aantal standaard regels waar je op kan letten om tot een zo leuk mogelijke outfit te komen.

Werk om een kledingstuk heen

Het uitzoeken van een outfit kan voor de een lastiger zijn dan voor de ander, en iedereen staat heus wel eens langer dan gemiddeld voor de spiegel. Wanneer je het echt even niet meer weet, is de beste tip: werk vanuit één kledingstuk. De reden waarom het voor sommigen zo lastig is, is vanwege de manier waarop ze kledingstukken bij elkaar zoeken. In je hoofd ga je al snel alles af naar de perfecte combinatie, maar dit duurt vaak lang en is vermoeiend. En zeker wanneer je weet dat dat wat je in je hoofd hebt, misschien niet eens zo leuk is in het echt. Werk daarom stap voor stap, kies een broek uit die je tof vind, dan de schoenen, en als laatst het shirt. Puur omdat je dan het shirt kan afstemmen op een volledigere outfit, wat het makkelijker maakt.

Less is more

En in dit geval kan het cliché niet anders dan waar zijn. Minder poespas, doet een outfit vaak goed. Het is verleidelijk om te denken dat er nog wel een kleur bij kan, of een patroontje, maar in de meeste gevallen is dit echt niet nodig en zelfs minder mooi. Dit weten kan echt helpen bij het uitzoeken van een goede outfit, immers betekent het dat je een paar stappen terug mag doen en misschien zelfs al klaar bent zonder het door te hebben. Ken je dat moment dat je na een aantal keer van outfit te zijn veranderd, je toch weer terug gaat naar de eerste optie? Dat is eigenlijk waar je naar toe moet, dat je denkt: het wat simpeler dan ik dacht, ik had de outfit al!

Wees niet bang om te investeren

Investeren in kleding is nooit verkeerd. Via Vai damesschoenen en Veja heren zijn voorbeelden van kledingstukken die én kwalitatief heel goed zijn en dus jaren mee gaan, maar ook erg tijdloos waardoor ze in seizoenen gedragen kunnen blijven worden. En dit is perfect voor je kledingkast.